GRZEGORZ ADAMCZYK, MORALNOŚĆ I KONSUMPCJA WE WSPÓŁCZESNYM SPOŁECZEŃSTWIE POLSKIM. STUDIUM SOCJOLOGICZNE, WYDAWNICTWO KUL, LUBLIN 2013, 444 s. - Mariański, Janusz (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.