MARIUSZ ZEMŁO, MIĘDZY SZKOŁĄ A DOMEM. KONTEKSTY SOCJALIZACYJNE MŁODZIEŻY SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH, LUBLIN: WYD. KUL, 2013, 361 s. - Mariański, Janusz (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.