WIOLETTA SZYMCZAK, PARTYCYPACJA OSÓB ZAANGAŻOWANYCH SPOŁECZNIE. STRUKTURA, FUNKCJE, MODELE, LUBLIN: WYDAWNICTWO KUL, 2013, 638 s. - Mariański, Janusz (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.