TOMASZ PAWLIKOWSKI, FILOZOFIA TEORETYCZNA KS. ALEKSANDRA USOWICZA, KRAKÓW: WYDAWNICTWO INSTYTUTU TEOLOGICZNEGO KSIĘŻY MISJONARZY, 2012, 182 s. + 16 s. ZDJĘĆ - Puzia, Robert (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.