Rec.: Janusz Mariański, Scenariusze przemian religijności i Kościoła katolickiego w społeczeństwie polskim. Studium diagnostyczno-prognostyczne, Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie, Lublin 2021, ss. 200 - Leśniak-Moczuk, Krystyna (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2021)
.