Piotr Tadeusz Kwiatkowski, Odzyskanie niepodległości w polskiej pamięci zbiorowej, Narodowe Centrum Kultury, Warszawa 2018, ss. 325 - Kurcz, Zbigniew (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.