MACIEJ ŁĘTOWSKI, OSTATNIA DEKADA PRL. ZAPISKI DZIENNIKARZA Z LAT 1982–1991, LUBLIN: WYDAWNICTWO ACADEMICON, 2016, 562 s.; MACIEJ ŁĘTOWSKI, PIERWSZA DEKADA WOLNEJ POLSKI. ZAPISKI DZIENNIKARZA Z LAT 1992–2001, LUBLIN: WYDAWNICTWO ACADEMICON, 2016, 370 s. - Jasina, Łukasz (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.