LEKSYKON SOCJOLOGII MORALNOŚCI. PODSTAWY – TEORIE – BADANIA – PERSPEKTYWY, POD RED. JANUSZA MARIAŃSKIEGO, WYD. NOMOS, KRAKÓW 2015, 975 s. - Misztal, Wojciech (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.