JANUSZ MARIAŃSKI, SEKULARYZACJA. DESEKULARYZACJA. NOWA DUCHOWOŚĆ. STUDIUM SOCJOLOGICZNE, KRAKÓW: ZAKŁAD WYDAWNICZY NOMOS, 2013, 288 s. - Szymczak, Wioletta (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.