LESZEK KOŁAKOWSKI, JEZUS OŚMIESZONY. ESEJ APOLOGETYCZNY I SCEPTYCZNY, PRZEKŁ. D. ZAŃKO, KRAKÓW: WYDAWNICTWO ZNAK, 2014, 135 s. - Maziarz, Damian (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.