JANUSZ MARIAŃSKI, KONTROWERSJE WOKÓŁ RELACJI RELIGII I MORALNOŚCI. TOŻSAMOŚĆ CZY ROZBIEŻNOŚĆ? STUDIUM SOCJOLOGICZNE, TORUŃ: WYDAWNICTWO ADAM MARSZAŁEK, 2014, 374 s. - Kozak, Jarosław (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.