POSTAWY SPOŁECZNO-RELIGIJNE POLAKÓW 1991–2012, RED. L. ADAMCZUK, E. FIRLIT, W. ZDANIEWICZ SAC, WARSZAWA: INSTYTUT STATYSTYKI KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO 2013, 279 s. - Ochocki, Andrzej (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.