Stosowanie dermokosmetyków w pielęgnacji skóry wśród mieszkańców woj. lubelskiego - Stamirowska-Krzaczek, Ewa; Domin, Magdalena (Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie, 2017)
W obecnej chwili kosmetolodzy i dermatolodzy spotykają się z dużą liczbą pacjentów borykających się z problemami skórnymi. Nierzadko takim osobom poleca się korzystanie z dostępnych w aptekach Kosmeceutyków czy Dermokosmetyków. Dlatego też, celem niniejszej pracy była ocena wiedzy mieszkańców woj. lubelskiego na temat dermokosmetyków oraz zawartych w nich substancji aktywnych.